Header Ads

XXIX Olimpíades matemàtiques

Imatge relacionada


La Societat d'Educació Matemàtica Al-khwarizmi (matemàtic àrab del segle IX) convoca i organitza l'Olimpíada Matemàtica que s'estableix en tres nivells:  estudiants de tercer cicle d'Educació Primària, de Primer Cicle d'ESO i de Segon Cicle d'ESO , amb la finalitat de gaudir amb la resolució de problemes de matemàtiques.

L’Olimpíada Matemàtica consta de diverses fases: Fase Comarcal, Fase Provincial, Fase Autonòmica i Fase Nacional. El nombre d'alumnes que es poden presentar de cada institut varia segons l'alumnat de cada centre. En el nostre cas, com aquest any l'IES Ramon Llull (que hi participa des de 2011) és seu de la fase comarcal, ens donen la possibilitat de presentar més alumnes (5 per nivell) dels que estan permesos. Els que superen aquesta primera etapa, continuaran en la provincial (60 aproximadament). De la provincial a l'autonòmica romandran uns 30-40 alumnes dels quals només 3 del primer cicle d'ESO aplegaran a enfrontar-se a nivell nacional amb els participants de les altres comunitats autònomes.

Enguany la fase nacional se celebrarà a València. Les activitats d'aquesta última part estan estructurades en proves individuals i per equips, que pretenen ressaltar les capacitats de resolució de problemes, els components culturals de les matemàtiques i l'esperit del treball col.laboratiu. Això permet als participants conviure eixos dies amb companys d'altres llocs d'Espanya i generar vincles d'amistat que perduren al llarg del temps.

El departament de matemàtiques del Ramon Llull ha pres la iniciativa de penjar cada setmana un problema matemàtic al tauler del primer pis i al moddle  amb el propòsit de motivar els alumnes a participar en l'olimpíada matemàtica. No es tracta sols de resoldre el problema sinó que cal mostrar el raonament i presentar-lo acuradament ja que se'n publicarà a la pàgina de l'institut la solució més enginyosa. Es lliuraran premis als participants més constants i a les millors solucions abans de Falles i després hi haurà la convocatòria comarcal al nostre institut (el 24 de març). 

tablón problemas
http://iesramonllull.edu.gva.es/moodle/course/view.php?id=101
                                             
                                           

ANIMEU-VOS!
 

                                                                                              Elena Cortés i Denitsa Plamenova
                                                                                                               2n BATX-A 


Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.